10 razlogov, zakaj je pomembno ustvariti srečno delovno mesto

Delo po definiciji ni nujno zabavno ali prijetno. Delo je težko. Obvladovanje delovnih stresov iz dneva v dan je težko. Težko se je naučiti najti ravnovesje v življenju med stresi in pritiski na delovnem mestu ter življenjem zunaj službe. Naučiti se to izravnati z ustvarjanjem odličnega delovnega mesta je bistvenega pomena za vaš razum, vaš uspeh – in uspeh vašega podjetja.

Ena najpomembnejših lekcij, ki so se jih naučila številna vodilna podjetja, je, da lahko spodbujanje in spodbujanje delovnega okolja, ki je zabavno in navdihuje zaposlene, da se veselijo svojega dela, prinese ogromne koristi. Srečni zaposleni so zvesti zaposleni in zvesti zaposleni lahko delajo neverjetne stvari. To je eden od ključev do uspeha vodilnih v industriji, kot so Google, Apple in velikan programske analize SAS Institute.

Tukaj je deset ključnih razlogov, zakaj je ustvarjanje delovnega in pisarniškega okolja, ki ga imajo ljudje radi, ključnega pomena za vaše podjetje:

1. Sreča ima večkratni učinek

Sreča je nalezljiva in se lahko, če jo spodbuja, razširi na celotno podjetje. Zaposleni, ki se veselijo svojega dela, so odlični vzorniki svojim sodelavcem in jih spodbujajo, da se tudi veselijo svojega dela.

2. Srečni zaposleni so uspešni zaposleni

Zaposleni, ki resnično uživajo v svojem delu, so bolj produktivni, srečnejši in uspešnejši. To povečuje samozavest in navdihuje večjo uspešnost in večji uspeh tako za zaposlenega kot delodajalca.

3. Zadovoljni zaposleni imajo pravi odnos

Nezadovoljni zaposleni imajo negativen odnos, ki lahko prežema njihovo delo in zaduši delovno uspešnost in ustvarjalnost. Po drugi strani pa imajo srečni zaposleni pozitiven odnos zmožnosti, ki jim omogoča uspeh.

4. Zmanjšanje stresa poveča produktivnost

Zaposleni pod stresom so raztreseni zaposleni. To lahko uničujoče vpliva na produktivnost. Odpravljanje stresa in skrbi lahko povzroči takojšen dvig produktivnosti.

5. Pozitivno delovno okolje spodbuja k tveganju

Posel ne pomeni igrati na varno. Posel pomeni prevzemanje pravega tveganja za prave nagrade. Za srečne zaposlene je večja verjetnost, da bodo tvegali premišljeno, medtem ko bodo nezadovoljni zaposleni bolj verjetno igrali na varno.

6. Zadovoljni zaposleni se podpirajo

Pozitivni, polno angažirani zaposleni so bolj pripravljeni podpirati sodelavce ter nuditi pozitivno podporo in spodbudo za skupinske projekte. In zadovoljni zaposleni bodo bolj verjetno zaprosili za podporo, če je potrebna.

7. Zadovoljni zaposleni se ne bojijo narediti napak

Podporno delovno okolje spodbuja vašo ekipo, da se uči iz svojih napak, namesto da se jih boji. Napake so lahko močno učno orodje, ki lahko vodi do nepredvidenega uspeha. Delavci, ki se bojijo narediti napake, bodo zamudili pomembne priložnosti za učenje.

8. Vodje dajejo zgled

Vodje, ki se resnično veselijo svojega dela – in svoje delavce spodbujajo, da uživajo v svojem delu – vzbujajo zaupanje, predanost in zvestobo. Vodje, ki dajejo pozitivne zglede, so ključna sestavina uspeha vsakega podjetja.

9. Sreča navdihuje ustvarjalnost

Inovacije so življenjska sila vsakega podjetja, zadovoljni zaposleni pa so navdihnjeni, kreativni zaposleni, ki bodo ustvarili rešitve, ki jih vaše podjetje potrebuje za uspeh.

10. Ljudje radi delajo s srečnimi ljudmi

Iskanje veselja do svojega dela lahko prinese ogromne koristi z izboljšanjem odnosov med zaposlenimi in delodajalcem. Srečni delavci so bolj pripravljeni sodelovati za skupno dobro, bolj verjetno spodbujajo zvestobo podjetju in bolj radi spodbujajo močno team building, ki je ključnega pomena za uspeh vašega podjetja.

Ustvariti zabavno in veselo delovno okolje ni lahko. Več ko boste poskušali, večje dividende bo izplačalo.