Kako postati razvijalec WordPressa: Nasveti za začetnike

Ena najboljših stvari pri WordPressu je, kako dobro se prilagaja vašim sposobnostim. Lahko izberete platformo in ustvarite uspešno spletno mesto brez tehničnega znanja. Ko pa vam postane bolj udobno, se boste morda začeli spraševati, kako postati razvijalec WordPress-a.

Na srečo vam ni treba skočiti čisto v globino. Obstaja veliko načinov, kako si olajšati pot v svet razvoja WordPressa in začeti izpopolnjevati veščine, ki jih potrebujete. Vaše obstoječe znanje bo vplivalo na to, koliko učne krivulje bo, vendar je to področje, v katerega se lahko vključi skoraj vsak.

Da bi vam pomagali začeti, se bomo pogovarjali o tem, kako postati razvijalec WordPressa, pri čemer se bomo osredotočili na to, kar boste morali vedeti.

Preden začnemo, naj nekaj razčistimo. Ko govorimo o učenju, kako postati razvijalec WordPressa, ne govorimo samo o tem, da bi razvoj začeli kot prizadevanje za polni delovni čas. Seveda lahko to storite. Vendar pa obstaja veliko razlogov, da se potopite v razvoj WordPressa, tudi na podlagi skrajšanega delovnega časa.

Nekateri najpogostejši razlogi, da se naučite, kako postati razvijalec WordPressa, vključujejo:

  • Svoje spletno mesto želite prilagoditi bolj v celoti, kot je to mogoče s privzetimi možnostmi.
  • Obstoječi vtičniki in teme ne zagotavljajo tistega, kar potrebujete, zato želite ustvariti svoje.
  • Želeli bi zaslužiti z razvojem WordPressa, na primer s prodajo vtičnikov, tem ali spletnih mest.
  • Želite prispevati k samemu WordPressu z razvojem za osnovno platformo.

Kako postati razvijalec WordPressa (3 koraki za začetek)

Obstaja veliko poti za razvoj WordPressa – nobena pot ni prava za vsakogar. Vendar pa obstajajo nekatere običajne stvari, ki bi jih želel narediti vsak začetnik. V naslednjih korakih vam bomo pomagali pripraviti se na skok v širok svet razvoja WordPressa.

1. korak: Poznavanje osnovnega jezika

Znanje je moč – le redko je to bolj resnično kot ko gre za razvoj. Najpomembnejše merilo za učenje, kako postati razvijalec WordPressa, je poznavanje jezikov, na katerih je zgrajena platforma.

Čeprav obstaja veliko jezikov, ki so uporabni, so štirje najpomembnejši:

  • PHP: Ta skriptni jezik tvori hrbtenico WordPressa in je potreben za veliko dela v zakulisju.
  • HTML: Ta označevalni jezik določa, kako izgledajo spletne strani spletnega mesta v brskalniku.
  • CSS: ta jezik doda slog vsebini spletnega mesta, kot so barve, pisave itd.
  • JavaScript: Ta dinamični programski jezik se uporablja za ustvarjanje interaktivnih elementov na spletnih straneh. Prav tako naj bi postal večji del WordPressa, saj je novi urejevalnik Gutenberg zgrajen z Reactom.

To so seveda samo osnove – vsak od teh jezikov se uporablja na najrazličnejše načine. Če se ta seznam zdi preobremenjujoč, se za začetek osredotočite na HTML in CSS. To so bolj začetnikom prijazni in preprosti jeziki, a z njimi lahko veliko dosežete.

2. korak: Sestavite seznam bistvenih virov

Široka priljubljenost WordPress-a prinaša številne prednosti. Na primer, obstaja veliko virov, s katerimi se lahko naučite, kako postati razvijalec WordPressa.

3. korak: Odločite se, kje se boste vključili (in takoj skočite!)

Kot smo že omenili, je razvoj WordPress-a precej široko področje. Ni samo enega mesta za začetek, kar pomeni, da lahko skočite tam, kjer se počutite najbolj udobno.

Oglejmo si nekaj najpogostejših načinov za začetek razvoja za WordPress in kako začeti z vsakim.