12 visoko hitrih stranskih hitrih zaslužkov za kreativne ljudi

Nikoli ne škodi imeti več tokov dohodka, še posebej, ko gradite podjetje. Ob strani (ali dveh) je lahko odličen način za ohranjanje priliva denarja, lajšanje tesnobe in zmanjšanje nekaterih finančnih bremen, ki izhajajo iz podjetništva.

Glede na nedavno študijo Zapierja ima več kot tretjino Američanov stranski dohodek. Ukvarjajte se z eno od teh 10 idej za dobro zaslužek, ki vam lahko pomagajo hitro zaslužiti denar, ne da bi zapustili dom.

Zaženite kanal Youtube

Na YouTubu je treba zaslužiti veliko denarja.

Zaženite Instagram ali Tiktok oglase za druga podjetja

Če ste tržnik svetovnega razreda, lahko zaslužite veliko dodatnega denarja s trženjem za druge blagovne znamke, ki niso tako pametne pri doseganju občinstva Gen-Z. Delajte v omrežju, da odkrijete lastnike podjetij, za katere veste, da potrebujejo to storitev. Lahko zaslužite 1000 $ na mesec ali več, ne da bi vam vzeli preveč časa.

Preklapljanje domene

Prava imena domen so lahko neverjetno donosna in blagovne znamke bodo zanje plačale velik denar. Do 20. leta sem prodal 25 vrhunskih domen podjetjem s seznama Fortune 500. Iskati boste morali imena domen, ki bi lahko bila donosna. Ko jih kupite in registrirate, jih lahko postavite na dražbena spletna mesta, kot sta Godaddy in Flippa, nato pa jih prodate najvišjemu ponudniku.

Prodajte svoje ustvarjalne sposobnosti

Radi slikate, rišete, pišete ali delate kaj drugega kreativnega? Zanj obstaja trg na spletnih mestih, kot sta Fiverr in Upwork. Zaslužite nekaj dodatnega denarja, če delate tisto, v čemer uživate.

Prodajte spletni tečaj

Naučite druge, kako postati mojster svoje obrti s spletnimi tečaji. Ko je začetna nastavitev končana, je to odličen način za zaslužek pasivnega dohodka. Obstaja veliko platform, ki jih lahko poskusite, kot so Thinkific, Teachable in Kajabi.

Zgradite e-trgovino

Shopify omogoča enostavno izgradnjo e-trgovine iz nič. Pomagal sem številnim umetnikom in vplivnim osebam, da so od doma odprli donosne trgovine Shopify, ki jim vsak mesec prinašajo pasivni dohodek.

Bodite plačani za nasvet

Svetovalci so zelo povprašeni. Še bolje, biti svetovalec je popolnoma prilagodljiv. Posvetujete se lahko toliko ali nekaj ur, kolikor želite v določenem mesecu. Registrirajte se kot strokovnjak za Clarity in za svoj čas zaračunajte 10 USD na minuto ali več. Ljudje lahko načrtujejo klice z vami, da slišijo vaš nasvet in razpravljajo o svojih idejah, vi pa boste plačani za pogovor o svojih izkušnjah. To je win-win situacija.

Investirajte v nepremičnine za najem

Nakup nepremičnin, ki jih lahko oddate v najem, je dobra naložbena strategija. Zahteva nekaj vnaprejšnjih stroškov, vendar boste te stroške povrnili, ko boste dobili najemnika v enoti. Poleg tega bo vaša enota sčasoma postala bolj dragocena. Uporabite spletno mesto, kot je Bigger Pockets, če želite izvedeti več o tem, kako postati vlagatelj v nepremičnine in odkriti dobre ponudbe na vašem območju.

Postanite neodvisni heker ali samostojni podjetnik

Eden najboljših načinov za zaslužek je ustanovitev lastnega podjetja. Če želite delati zase in nadzorovati, kakšno delo opravljate, je morda prava možnost postati neodvisni heker ali samostojni podjetnik. Pridružite se skupnosti, kot je Indiehackers, in se povežite z drugimi, ki prav tako začenjajo ali širijo svoje podjetje.

Napišite knjigo

Imate edinstveno zgodbo. Zapišite ga in ga nato prodajte na Amazonu. Uporabite Amazonovo samozaložniško storitev, da svojo knjigo distribuirate na Kindlu ali mehki vezavi. Pred objavo poskrbite za sodelovanje z urednikom, da zagotovite, da bo vaša knjiga izpopolnjena in profesionalna. Ko bo na spletu, boste plačani, ko ga bodo ljudje kupili. Poleg tega, da boste zaslužili nekaj dodatnega dohodka, boste zgradili svoj ugled in povečali svoj digitalni profil. To je lahko zelo koristno, ko začnete novo podjetje.

Postanite pridruženi tržnik

Zgradite spletno mesto, ki trži v določeno nišo. Nato dodajte pridružene povezave, ki so pomembne za to nišo. Zaslužili boste majhno količino denarja vsakič, ko nekdo klikne partnersko povezavo in nekaj kupi. To zahteva nekaj vnaprejšnjega dela, vendar je lahko odličen način za zaslužek pasivnega dohodka, medtem ko izpopolnjujete svoje poslovne veščine.

Prodaja NFT

Nezamenljivi žetoni so danes vroča tema. Predstavljajo nastajajoč razred kripto sredstev in ponujajo možnost trgovanja z edinstvenim digitalnim blagom, kot so zbirateljski predmeti, predmeti v igri in drugi spominki. NFT lahko prodajate na platformah, kot so OpenSea, Rarible in Foundation, in so odličen način za zaslužek denarja ob strani, če ste umetnik.

Odločitve za začetek stranskega hitenja ne smemo jemati zlahka. Potrebovali boste prave veščine, znanje